Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.020 Ft (1.591 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Szafi Reform Aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g

2.020 Ft (1.591 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Szafi Reform
Cikkszám: 684
Egységár: 4.040,00 Ft/kg
Elérhetőség: Pillanatnyilag nem rendelhető
Várható szállítás: 2021. október 25.

  • Gluténmentes
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás


Szafi Reform Aszkorbinsav (C-vitamin) 500 g
Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin, egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben:

- A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához, a csontozat és a porcok állapotának, műkö­désének fenntartásához, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához, valamint a bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz

- A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

- A C-vitamin hozzájárul az idegrendszer normál műkö­déséhez.

- A C-vitamin hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

- A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

- A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

- A C-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

- A C-vitamin hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.

- A C-vitamin fokozza a vas felszívódását.

A C-vitamint nyers zöldségekkel (paprika, paradicsom, burgonya, kelvirág, stb.), gyümölcsökkel (citrus félék, bogyós gyümölcsök, stb.), valamint étrend-kiegészítők segítségével vihetjük be a szervezetünkbe. Ügyeljünk, a kiegyensúlyozott, változatos étrendre!

Az Szafi Reform aszkorbinsavat számos módon felhasználhatjuk a konyhánkban:

A Szafi Reform aszkorbinsav segít a gyümölcsök, zöldségek felületén, az oxidációs folyamatok hatására bekövetkező barnulás megakadályozásában.

A kenyerek, pékáruk sütésekor egy kávéskanál Szafi Reform aszkorbinsavat a tésztához adva jobb állagú, könnyebben nyújtható tésztát kapunk, amely a sütés után kevésbé morzsolódik.

Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor szén-dioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ilyen módon rendkívül könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket készíthetünk.

Savanyító hatását kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző szörpök, italok készítésekor. Így nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat készíthetünk.
Használatát javasoljuk még olyan lisztekhez is -mint például a napraforgóbél-liszt-, melyek a főzés során, oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Webáruházunkban rendszeresen frissítjük a termékinformációkat és törekszünk rá, hogy az adatok naprakészek legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak. Ez érintheti az összetevőket, a tápérték adatokat, a dietetikai és allergén összetevőket is. Ezek az adatok oldalunkon kizárólag tájékoztató jellegűek, ezért minden esetben olvassa el a terméken lévő címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon található információkra. Cégünk az adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni.

Kapcsolódó termékek

Aszkorbinsav 250 g

1.080 Ft
Pillanatnyilag nem rendelhető