Leírás
A nyílgyökér vagy Maranta arundinacea feltehetően az első háziasított növény volt Dél-Amerikában. Az őslakosok nem étkezési célra, hanem a nyilak által okozott sebeik gyógyítására használták a nyílgyökér kivonatát. A mai napig számos bőrprobléma kezelésére (viszketésre, lábgombára) és hintőporként is használják, de ételek sűrítésére is természetesen alkalmas.
Jelentőség, hatások:
A nyílgyökérlisztnek nagyon magas a keményítőtartalma, szinte más tápanyagot ezen kívül nem is tartalmaz. Könnyen emészthető és gluténmentes.
Felhasználás:
Kiváló vízmegkötő-képességének köszönhetően kiváló sűrítőszer, illetve mivel íz- és színtelen édes és sós ételekhez is használható. A krémlevesek, szószok, főzelékek mellett a gyümölcsszószok, zselék megfelelő állagának kialakítására is alkalmas.
Nyílgyökérliszttel a búzaliszt is kiváltható. Használható gluténmentes kenyerek és pékáruk készítéséhez, akár más lisztekkel keverve, akár önmagában.
Összetevők: nyílgyökér (Maranta arundinacea)
Paraméterek
Tápanyagtartalom (100 g-ban) | |
Energiaérték | 1481 kJ / 348 kcal |
Zsír | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 86,9 g |
- amelyből cukor | 0,1 g |
Fehérje | 0,2 g |
Só | 0,07 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó! | |
Származási ország | Brazília. |
Gluténmentes |
Vélemények
Webáruházunkban rendszeresen frissítjük a termékinformációkat és törekszünk rá, hogy az adatok naprakészek legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak. Ez érintheti az összetevőket, a tápérték adatokat, a dietetikai és allergén összetevőket is. Ezek az adatok oldalunkon kizárólag tájékoztató jellegűek, ezért minden esetben olvassa el a terméken lévő címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon található információkra. Cégünk az adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni.