Leírás
Összetevők: szójabab* (46,5%), víz só
A japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal (koji) oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, majd leszűrik, kicsapatják, pasztörizálják és kiszerelik.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Paraméterek
Tápanyagtartalom (100 g-ban) | |
Energiaérték | 301 kJ / 72 kcal |
Zsír | 0 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g |
Szénhidrát | 8 g |
- amelyből cukor | 0,7 g |
Fehérje | 9,7 g |
Só | 15,5 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó! | |
Származási ország | Kína. |
Vélemények
Webáruházunkban rendszeresen frissítjük a termékinformációkat és törekszünk rá, hogy az adatok naprakészek legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak. Ez érintheti az összetevőket, a tápérték adatokat, a dietetikai és allergén összetevőket is. Ezek az adatok oldalunkon kizárólag tájékoztató jellegűek, ezért minden esetben olvassa el a terméken lévő címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon található információkra. Cégünk az adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni.