Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
650 Ft (512 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Liofilizált áfonya 20 g

650 Ft (512 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: Paleolit
Cikkszám: 1086
Egységár: 32.500,00 Ft/kg
Elérhetőség: Pillanatnyilag nem rendelhető
Várható szállítás: 2022. június 28.

  • 100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
  • Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
  • Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
  • GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
  • Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
  • Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás


A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs

Paraméterek

Tápérték adatok 100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ 1200 kJ/287,0 kcal
Zsír 5,4g
- ebből telített zsírsavak 0g
Szénhidrát 30,3g
- ebből cukrok 30,3
Fehérje 2,7g
0g
Rost 0g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Webáruházunkban rendszeresen frissítjük a termékinformációkat és törekszünk rá, hogy az adatok naprakészek legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak. Ez érintheti az összetevőket, a tápérték adatokat, a dietetikai és allergén összetevőket is. Ezek az adatok oldalunkon kizárólag tájékoztató jellegűek, ezért minden esetben olvassa el a terméken lévő címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon található információkra. Cégünk az adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni.

Kapcsolódó termékek

Goji bogyó 300 g

1.940 Ft
Pillanatnyilag nem rendelhető

Goji bogyó 500 g

2.990 Ft
Pillanatnyilag nem rendelhető