Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA)
Menny.:db

GAL Halolaj Omega-3 250 ml

4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: GAL
Cikkszám: 1261
Egységár: 17.160,00 Ft/l
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2021. november 30.

  • Nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen.  
  • Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás


GAL Halolaj, 3475 mg Omega-3 / evőkanál

Nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen.  Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!

Halolajat és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

A termék jól hasznosuló, természetes formájában (és nem a mesterségesen átalakított etil-észterek formájában) tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, természetes tokoferolokkal (E-vitamin) együtt. Mindent úgy, ahogyan azok teljes értékű táplálékainkban is vannak. Magas természetes tokoferol-tartalmának és a (kámformentes) rozmaring-kivonatnak köszönhetően a termék igazán stabil, így biztonsággal alkalmazható nagy dózisú EPA és DHA bevitel megvalósítására is. Az íze is kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának,  a hozzáadott természetes citromolajnak és a minőségi halolajnak.

Adagolás: Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik. Gyermekeknek testsúlyarányosan.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Terméktulajdonságok

  • - Allergénmentes
  • - Gluténmentes
  • - Tojásmentes
  • - Szójaallergén-mentes
  • - Tejtermék- és laktózmentes
  • - Kén-dioxid-mentes
  • - Cukormentes
  • - GMO-mentes
  • - FSC minősített papír-alapanyag (CO31340)
  • - Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
  • - 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.

Termékünk fejlesztésekor a fő szempontjaink a következők voltak:

A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és ne etil-észterek formájában.
Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyező-anyag kíséretében.
Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.
Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.

Mindezek figyelembevételével a tisztított halolaj mellett döntöttünk, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltunk. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért mi a kanalas formát választottuk. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtunk.

Termékünk literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.
Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit. A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

Agy és idegrendszer:

Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot. 
Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.

Szív- és érrendszer:

Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet.
Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.

Egyéb:

Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.
A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.
A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.

Halolajunk nem tenyésztett, vadon élő, kistestű halaktól származik (illetve a Q10 lazacolaj, pedig lazacból, ami lehet tenyésztett lazac is, vadon élő is illetve ezek keveréke is lehet). Az alapanyagot, a tisztított halolajat és a lazacolaj-keveréket is Németországból vesszük a német és EU-piac egyik megbízható és jelentős szereplőjétől, azonban ez nem azt jelenti, hogy a német vizekből származna. A német partner változó forrásokból importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági és minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a tényleges származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a minőség. Számunkra csak ez számít, azaz mindig a legjobb minőségű halolajat választjuk, figyelembe véve a legkedvezőbb EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a legtisztább, és aminek a hatóanyagtartalma is magas. A másik fontos szempont, hogy mindig triglicerid-forma legyen. Ez a természetes és hatásos forma, az etil-észter forma, nem természetes, és kevésbé hatásos, sőt! A legtöbb kapszulás halolaj sajnos etil-észter-alapanyagú, és ez az üveges változatoknál sem ritka. Halolajunk tisztasága példaértékű, a halolajakra jellemző szennyezőanyagok mennyisége detektálható mérték alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az EU határérték alatt. (Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát sem éri el az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány szerint biztonságos.)

A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseink zsírsavaránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.

Paraméterek

Hatóanyagok
Omega-3 3 475 mg
EPA (elkozapentaénsav) 1 725 mg
DHA (dokozahexaénsav) 1 150 mg
ALA 600 mg
E-vitamin (tokoferol) 24 mg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Webáruházunkban rendszeresen frissítjük a termékinformációkat és törekszünk rá, hogy az adatok naprakészek legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak. Ez érintheti az összetevőket, a tápérték adatokat, a dietetikai és allergén összetevőket is. Ezek az adatok oldalunkon kizárólag tájékoztató jellegűek, ezért minden esetben olvassa el a terméken lévő címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon található információkra. Cégünk az adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni.