Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)
Menny.:db

GAL-E Vitamin komplex 95 ml

2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Gyártó: GAL
Cikkszám: 1194
Egységár: 31.052,63 Ft/l
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. május 27.

  • Az E-vitamincsalád mind a 4 tagját tartalmazó, szójamentes, növényi kivonatot oldottunk alacsony Ω6-tartalmú napraforgóolajban. 
  • Így természetes E-vitamin-komplexhez juthat kapszulák nélkül. 
  • E-vitaminként az alfa-tokoferolt használják széles körben, azonban a természetben ez így önmagában nemigen található, mindig vannak mellette béta-, gamma- és delta-tokoferolok is, amelyek jelentőségével egyre több kutatás foglalkozik.
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás


GAL E-vitamin, 100 NE x 90 adag

Az E-vitamincsalád mind a 4 tagját tartalmazó, szójamentes, növényi kivonatot oldottunk alacsony Ω6-tartalmú napraforgóolajban. Így természetes E-vitamin-komplexhez juthat kapszulák nélkül. E-vitaminként az alfa-tokoferolt használják széles körben, azonban a természetben ez így önmagában nemigen található, mindig vannak mellette béta-, gamma- és delta-tokoferolok is, amelyek jelentőségével egyre több kutatás foglalkozik.

Termékünk az E-vitamint a 4 féle tokoferol komplex keverékeként tartalmazza, úgy, ahogy azok a természetben is előfordulnak, együtt.

Hordozóanyagként csupán ún. magas olajsavas napraforgóolajat alkalmazunk, amelyet egy olyan (nem génkezelt) napraforgómag fajtából préselnek, ami omega-6 zsírsavakból nem 20-30%-ot tartalmaz, mint a hagyományos, hanem mindössze 1-2%-ot. Ettől nem csupán stabilabb lesz, de szervezetünk omega-6 / omega-3 arányán sem ront. A felhasznált tokoferolok napraforgómagból, és nem szójából vannak kivonva.

Adagolás: Napi 28 csepp, lehetőleg étkezéskor.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Terméktulajdonságok

  • - Allergénmentes
  • - Gluténmentes
  • - Tojásmentes
  • - Szójaallergén-mentes
  • - Tejtermék- és laktózmentes
  • - Kén-dioxid-mentes
  • - Cukormentes
  • - GMO-mentes
  • - Vegetáriánus
  • - Vegán
  • - FSC minősített papír-alapanyag (CO31340)
  • - Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
  • - 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

E-vitaminként sokáig minden gyártó csak alfa-tokoferolt használt és ez sajnos még ma is nagyon gyakran így van. Hogy ez miért akkora probléma? Az E-vitaminnak sok formája (izomerje) ismert, alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok és tokotrienolok. Illetve újabban a kivi héjában is azonosítottak egy újabb tokoferolt. Régi, elavult mérések, és azok helytelen értelmezése miatt az alfa-tokoferolt tartották a legerősebbnek ezek közül, így E-vitaminnak csak ezt lehet jelölni termékeken (illetve ez egy kicsit bonyolultabb, de lényegét tekintve így van). Emiatt a legtöbb gyártó E-vitaminként csak alfa-tokoferolt használ, az éri meg mind az ára, mind pedig a rossz szabályozás miatt. Azonban a természetben alfa-tokoferol önmagában sosem fordul elő, mindig csak egyéb tokoferolokkal együtt. Ebből már sejteni is lehetett, hogy E-vitamint (alfa-tokoferolt) a többi tokoferol nélkül szedni veszélyes, “természetellenes”.

Már 1994-ben is kijött egy tanulmány, mely szerint az E-vitamin és egyéb antioxidánsok pótlása fokozza a rák és egyéb betegségek kockázatát dohányosok körében. Majd 2000-ben is az ún. SELECT kutatás eredményeit is publikálták, ahol az derült ki, hogy az E-vitamin (alfa-tokoferol egyéb tokoferolok nélkül) jelentősen fokozza a prosztatarák kockázatát. Azonban azt is megállapították, hogy ha egyéb-tokoferolokat (főleg gammát-) is fogyasztottak az alfa- (E-vitamin) mellé, akkor az jelentősen (ötödére!) csökkentette a prosztatarák kockázatot. E két kutatás eredményét úgy kommunikálta a közegészségügy és a média, hogy a gyógyszeriparnak kedvezzen, azaz, hogy nem szabad vitaminokat, antioxidánsokat, étrend-kiegészítőket szedni, mert ártanak. A valóság azonban egészen más! Ezekben a kutatásokban a különböző vitaminok és antioxidánsok nem természetes formáit és nem természetes arányait használták. E-vitamin esetében csak alfa-tokoferolt izoláltan adtak ott, ahol károsnak találták, annak is a szintetikus dl-alfa-tokoferol formáját, és nem a természetes d-alfa-tokoferol formáját.

Valószínű, ha a természetes d- formáját adták volna is ugyan ez az eredmény született volna, hiszen a problémát az okozza, hogy ha alfa-tokoferolt szedünk a többi tokoferol nélkül, akkor a szöveteinkben megváltozik a tokoferolok aránya: megnő az alfa a többihez (főleg a gammához) képest. Újabban pedig kiderült, hogy pl. a gamma-tokoferol erősebb antioxidáns hatású és több pozitív hatással is rendelkezik, mint az alfa (pl COX-2 gátlás révén gyulladáscsökkentő hatású is, míg az alfa nem). Azaz végeredményben kiszorította az E-vitamin pótlás a még jobb hatású gamma-tokoferolt a vizsgálatban résztvevő alanyok szervezetéből és ez okozta a káros hatást.
Fontos tehát, hogy csak olyan E-vitamin készítményt válasszunk, ami kevert-tokoferolok / vegyes-tokoferolok formájában tartalmazza a benne lévő E-vitamint, és ne alfa-tokoferol formájában.

Vigyázat! Sok készítményen szerepel, hogy “természetes E-vitamin”. Ezek semmivel sem jobbak, ha csak alfa-tokoferolt tartalmaznak. Ez összesen annyit jelent, hogy nem a szintetikus dl-alfa-tokoferolt, hanem a természetes d-alfa-tokoferolt tartalmazzák, amitől azonban még éppen olyan károsak, hiszen bármilyen alfa-tokoferol szedése a többi tokoferol nélkül kiszorítja a szervezetünkből az alfánál hasznosabb formákat.

E-komplex termékünkben az E-vitamin természetes tokoferolok keverékének formájában található meg, melyek NON-GMO növényi kivonatokból származnak. Sem szója-allergént, sem más allergizáló anyagot nem tartalmaznak.

A vegyes-tokoferolok keverékét pedig ún. magas olajsavas napraforgóolajban oldottuk, mely egy olyan speciális NON-GMO napraforgómagból van hidegen sajtolva, melynek omega-6 tartalma rendkívül alacsony (1-2% a szokásos kb. 25%-kal szemben), így nem csak a tokoferolok arányát segít helyretenni, de az omega-3/omega-6 arányunknak sem árt.

A kevert tokoferolok legfontosabb hatásai a teljesség igénye nélkül, az eddigi kutatások tükrében:

Érrendszerre gyakorolt pozitív hatásai:

Javítja az endothel funkciót: 
Az étkezés után megemelkedett vércukor erekre kifejtett káros hatásait csökkenti már 5 nap használat után. 
Csökkenti az érelmeszesedés kockázatát.
A nitrogén-oxid fokozása révén javítja a véráramlást.

Egyéb pozitív hatásai:

Javítja a máj funkcióit, májcirrózis és egyéb májproblémák esetén jó hatású.
Fokozza az immunitást, elsősorban az idősebb korosztály körében.
Gyulladáscsökkentő hatás.
Mérsékli a légúti allergiákat.
Erős antioxidáns.
Védi a DNS-t a sugárzásokkal szemben, beleértve a röntgensugárzást is.
Csökkenti az Alzheimer-kór tüneteit és kialakulásának kockázatát.
Csökkenti a felső-légúti fertőzések előfordulását.

Paraméterek

Hatóanyagok
E-vitamin 67 mg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Webáruházunkban rendszeresen frissítjük a termékinformációkat és törekszünk rá, hogy az adatok naprakészek legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak. Ez érintheti az összetevőket, a tápérték adatokat, a dietetikai és allergén összetevőket is. Ezek az adatok oldalunkon kizárólag tájékoztató jellegűek, ezért minden esetben olvassa el a terméken lévő címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon található információkra. Cégünk az adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni.

Mások ezeket vették meg: