Leírás
A hajdinának kiemelkedően magas a rost,-és fehérjetartalma, ezért jó hatással van az emésztőrendszerre. Értékes vitaminforrás lehet, ugyanis megtalálható benne többféle B-vitamin, de nincs híján E- és C-vitaminnak sem. Továbbá tartalmazhat cinket, rezet, mangánt, kalciumot és magnéziumot.
Segíthet a máj elzsírosodásának megelőzésben, jótékonyan hatással lehet a koleszterinszintre, cukorbetegeknek is kimondottan javasolt lehet a fogyasztása. Magas rutintartalma kiegyensúlyozhatja a vérnyomást. Ezen hatóanyagának köszönhetően erősítheti a kötőszöveteket és az érrendszert.
Elkészítési javaslat:
Rizshez hasonlóan kétszeres mennyiségű vízben addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak.
Összetevők: 100% hajdina
Származási hely: Lengyelország
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez.
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: a termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Paraméterek
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energia | 1469 kJ /344 kcal |
Zsír | 3,1 g |
– amelyből telített zsírsavak | 1,03 g |
Szénhidrát | 63,4 g |
– amelyből cukrok | 0,7 g |
Rost | 5,9 g |
Fehérje | 13,5 g |
Só | 0,0005 g |
Vélemények
Webáruházunkban rendszeresen frissítjük a termékinformációkat és törekszünk rá, hogy az adatok naprakészek legyenek, azonban az élelmiszertermékek folyamatosan változnak. Ez érintheti az összetevőket, a tápérték adatokat, a dietetikai és allergén összetevőket is. Ezek az adatok oldalunkon kizárólag tájékoztató jellegűek, ezért minden esetben olvassa el a terméken lévő címkét és ne hagyatkozzon kizárólag a weboldalon található információkra. Cégünk az adatok pontosságáért nem tud felelősséget vállalni.